среда, 4. фебруар 2015.

NAPREDNI NEPOTIZAM: Jorgovanka uglavila zeta u Ambasadu Srbije u Rimu!

Jorgovanka i zet
Kako Teleprompter.rs ekskluzivno saznaje, guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, preko veza u Ministarstvu spoljnih poslova, zaposlila je svog zeta u Ambasadu Srbije u Rimu. 


Napredni nepotizam

Teleprompter.rs od izvora iz Ministarstva spoljnih poslova ekskluzivno saznaje da je zet guvernerke Narodne banke Srbije, Jorgovanke Tabaković, dobio posao u Ambasadi Srbije u Rimu, iako za to mesto ne poseduje nikakve stručne i profesionalne kvalifikacije.

Kako kaže naš izvor, od kako je Tabakovićka na čelu NBS, muž njene starije ćerke Ivane, Nemanja Sekicki, dobio je posao u Ambasadi Srbije u Rimu.

Prema podacima sa sajta Ambasadi Srbije u Rimu, Sekicki je zaposlen na mestu drugog sekretara. Naš
Nemanja Sekicki, diplomatski zet
izvor dodaje da Sekicki nije stručan za taj posao, da je primljen bez konkursa, da nema položen nijedan diplomatski ispit i da ne zna italijanski jezik.

Saznajemo da Nemanja Sekicki, njegova supruga Ivana Sekicki (devojčako Tabaković) i njihova beba žive u Italiji o trošku države uz “bogata devizna primanja”.



Teleprompter.rs je kontaktirao kabinet guvernerke Tabaković, ali je ona ignorisala naša pisma.

Uputili smo dopisi Ministarstvu spoljnih poslova u pokušaju da saznamo koje stručne kvalifikacije poseduje Sekici za mesto drugog sekretara u Ambasadi Srbije u Rimu, ali su nas i oni ignorisali. Međutim, Teleprompter.rs je došao do fotografija koje dokazuju tvrdnje našeg izvora. Naime, na privatnom Fejsbuk profilu Nemanje Sekickog stoji da je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova.


U Srbiji svako može biti diplomata


 Prema Tabakovičkinim ranijim izjavama, njena starija ćerka Ivana završila je grafički dizajn. Na njenom privatnom profilu pod imenom Ivana Sekicki pronašli smo brojne crteže, kao i fotografije istog detata kao i na privatnom profilu diplomate Nemanje Sekickog, što nedvosmisleno dokazuje povezanost između Namanje Sekickog i ćerke Jorgovanke Tabaković.


Ivana Sekicki (Tabaković), ćerka


 Nije ni čudo što Ministarstvo spoljnih poslova nije odgovorilo na naša pitanja u vezi sa stručnom spremom novopečenog diplomatskog zeta, jer je na osnovu analize fotografija i njegove muzičke prošlosti očigledno da je u Ambasadu stigao preko debele veze.


Od pankera do diplomate
Inače, nije ovo izolovan slučaj nepotizma u Ministarstvu spoljnih poslova. Svi karijerno neostvareni sinovi, ćerke, kumovi, partijski drugovi, vozači i/ili prijatelji, ako nigde drugde, sigurno mogu da računaju na zaposlenje u
srpskoj diplomatiji.





Prema nepotvrđenim informacijama i spekulacijama, Jorgovanka Tabaković ima “tesne” veze sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova, Veljkom Odalovićem (SPS). U javnoti se spekuliše da njihov odnos datira još iz perioda kada su zajedno živeli na Kosovu.

Veljko Odalović, generalni sekretar MSP (FOTO: Tanjug)


Podsetimo da je krajem decembra meseca 2013. godine izbio skandal oko Jorgovankine mlađe ćerke, Milene Tabaković, kada je u javnost dospela fotografija rešenje direktora RFZO u kojem se navodi da je Jorgovankinoj ćerki odobreno da koristi službeni državni automobil za odlazak na predavanja na master studije u Beogradu.



Jorgovanka je tada pobesnela i nekim čudom uspela u nameri da ukloni vest o njenoj ćerki sa svih internet portala. Čak se žalila i Savetu za štampu na pojedine medije. Izgubila je spor, naravno.


Jorgovanka je još više rezbesnela javnost kada je izjavila da samo traži “da njena deca imaju jednake šanse kao i druga deca”.





Milena Tabaković, ćerka – ista kao i sva ostala deca u Srbiji
Zaista se pitamo koliko ljudi u Srbiji ima pravo da koristi službene automobile za odlazak na predavanja i automatsko zaposlenje u Ministarstvu spoljnih poslova?! Još samo da otkrijemo gde je namontiran Jorgovankin sin, Nikola Tabaković, diplomirani ekonomista na majku.




Jorgovanka Tabaković – Za jednakost sve dece!


 http://www.teleprompter.rs/napredni-nepotizam-jorgovanka-uglavila-zeta-u-ambasadu-srbije-u-rimu-foto.html

Нема коментара: