понедељак, 5. октобар 2015.

Prijava na naplacene a NEISPORUCENE usluge !!! - da li smo malo "pokraduckani"

Poštovani,
 

u vezi sa informacijama po pitanju PROTIVZAKONITOG NAPLAĆIVANjA OSIGURANjA NEPOKRETNOSTI kroz objedinjen sistem KRAĐE ("naplate") - preko uplatnica koje isporučuje JKP "Infostan", a koje informacije su objavljene u tekstovima:

 

-         "Šabić: Računi za "Infostan" nisu po zakonu" na adresi http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/595513/Sabic-Racuni-za-Infostan-nisu-po-zakonu

 

-         "Ovako možete da odjavite osiguranje sa računa za "Infostan" na adresi http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/595532/Ovako-mozete-da-odjavite-osiguranje-sa-racuna-za-Infostan

 

i analizom prethodnih tekstova na istu temu, a poslednja je bila u martu 2012. godine, takođe u dnevnim novinama BLIC, može se primetiti zakonomernost pojavljivanja ove teme u dnevnoj štampi, o jednoj POTPUNO NEUREĐENEOJ I NAMERNO NEDOREČENOJ OBLASTI KOJA TREBA DA POVEŽE PLAĆANjE USLUGA IZ KOMUNALNE DELATNOSTI, ODRŽAVANjA STAMBENIH SGRADA SA VLASNIČKOM STRUKTUROM.

 

NAMERNO SE PREĆUTKUJE DA ODRŽAVANjE STAMBENIH ZGRADA NE SPADA U KOMUNALNE DELATNOSTI - USLUGE, KAO ŠTO NE SPADAJU NI:


-         zajednička električna energija,
-         korišćenje vodnog dobra,
-         ekološka zaštita,
-         korišćenje građevinskog zemljišta - ZEMLjIŠTE JE VEĆ PLAĆENO PRILIKOM IZGRADNjE OBJEKTA I KASNIJE KROZ OTKUP STANOVA !!!
-         KAMATA NA KAŠNjENjE !?!?!?

Održavanje stambenih zgrada, koju čine grupa građevinskih radova, pripada investicionom i tekućem održavanju shodno odredbama:

-         Zakona o održavanju stambenih zgrada ("Službeni glasnik RS", br. 44/95, 46/98, 1/2001 - odluka USRS, 101/2005 - dr. zakon, 27/2011 - odluka US i 88/2011) http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_odrzavanju_stambenih_zgrada.html,

-         Član 12. ZAKONA O STANOVANjU ("Službeni glasnik RS", br. 50/92, 76/92, 84/92 - ispr., 33/93, 53/93, 67/93, 46/94, 47/94 - ispr., 48/94, 44/95 - dr. zakon, 49/95, 16/97, 46/98, 26/2001, 101/2005 - dr. zakon i 99/2011) http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_stanovanju.html,

-         UREDBE O ODRŽAVANjU STAMBENIH ZGRADA I STANOVA ("Sl. glasnik RS", br. 43/93) http://www.mgsi.gov.rs/lat/dokumenti/uredba-o-odrzavanju-stambenih-zgrada-i-stanova.

Ako se uzme prosečna vrednost od =539,10 din (za dvosoban stan) za uslugu "ODRŽAVANjE ZGRADE SA LIFTOM", koja se u velikom procentu NE IZVRŠAVA U SKLADU SA NAVEDENIM ZAKONIMA I UREDBOM, i to pomnoži sa 1.000.000 stambenih jedinica u Beogradu, dobije se impozantna, BESPRAVNO prikupljena suma na mesečnom nivou, pa i na godišnjem.

Da li je iz tog fonda, akumuliranog na PROTIVPRAVAN NAČIN, izvršeno renoviranje zgrada JKP "Infostan" i JP "Gradsko stambeno" u Danijelovoj 33 kao i kupovina vozila za JP "Gradsko stambeno", koji su dugi niz godina, za vreme vladavine komunista izgledali jadno i bedno - socijalnoparizerski !!!

Isporučenu električnu energiju kontroliše, obračunava i naplaćuje EPS SNABDEVANjE d. o. o. Beograd. Po kom onda osnovu JKP "Infostan" NAPLAĆUJE zajedničku električnu energiju, kada NIJE OVLAŠĆEN DA VRŠI KONTROLU I OBRAČUN UTROŠENE ELEKTRIČNE ENERGIJE U ZGRADAMA, NITI IMA STRUČNE KADROVE OSPOSOBLjENE DA VRŠE KONTROLU UTROŠKA ELEKTRIČNE ENERGIJE ???
ODAKLE IM KLjUČEVI OD ZAJEDNIČKIH ELEKTRIČNIH ORMANA I OVLAŠĆENjE DA ISTE OTVARAJU I ČITAJU MERILA ????

Obračunske jedinice za iskazane usluge u mesečnim računima nisu u skladu sa priznatim međunarodnim sistemom jedinica https://bs.wikipedia.org/wiki/SI_sistem i mernim jedinicama koje nisu obuhvaćene Međunarodnim sistemom jedinica (Systeme International d׳Units, SI), a koje se mogu koristiti u Republici Srbiji, u skladu sa zakonom kojim se uređuju poslovi metrologije http://www.dmdm.rs/PDF/Zakoni/Zakon%20o%20metrologiji2.pdf, kao i način njihove upotrebe

OBRAČUNSKA MERNA JEDINICA ZA "zajedničku električnu energiju", "korišćenje vodnog dobra", " ekološku zaštitu", "ODRŽAVANjE ZGRADE SA LIFTOM" NIKAKO NE MOŽE BITI m2 !!!

NIJE JASNO NI KOJI SU MATEMATIČKI ILI NEKI DRUGI NAUČNI METODI I MODELI UPOTREBLjENI DA SE NEKOPMATIBILNE MERNE JEDINICE, KAO [ W ], [ m1 ], [ m3 ] VOLŠEBNO SVEDU NA [ m2 ] ????

ZAŠTO U STANOVINA NEMA UREĐAJA ZA MERENjE POTROŠNjE VODE, TOPLOTNE ENERGIJE, ... RADI KONTROLE ISPOSTAVLjENIH MESEČNIH RAČUNA ???

O SVIM OVIM NEPRAVILNOSTIMA U NAČINU OBRAČUNA I ISPOSTAVE RAČUNA ZA "PRUŽENE" KOMUNALNE USLUGE I ONE KOJE TO NISU, A NALAZE SE PRIKAZANE NA MESEČNOM RAČUNU, OBAVEŠTENI SU:

-         Ministarstvo trgovinr, više puta,
-         JKP "Infostan" - 14.2.2011. godine,
-         Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, PODNOŠENjEM KRIVIČNE PRIJAVE 8.9.2010. godine,
-         Udruženje tužilaca, 5.8.2010. godine,
-         Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, 5.8.2010. godine,
-         Zaštitnik građana, 5.8.2010. godine,
-         Vrhovni sud Srbije, 9.2.2010. godine ('predstavke.vss@vrh.sud.rs', 'vss@vrhovni.sud.sr.gov.yu'; 'ljupka.nikolic@vrhovni.sud.sr.gov.yu'; 'gradjansko.vss@vrh.sud.rs'),
-         ondašnji opštinski sudovi u Beogradu, 28.12.2009. godine ('prvisud@sbb.rs'; 'info@drugisudbg.org.yu'; 'trecisud@yahoo.com'; Četvrti opštinski sud; 'petisud@yahoo.com'; 'office@petisud.com'; 'jaserbia@verat.net'; 'office@pravosudna-mreza.org.rs'; 'djurica.tatjana@beograd.tr.sud.rs'; 'djuranovic.stevo@beograd.tr.sud.rs'),
-         Državna revizorska institucija, 28.12.2009. godine ('kabinet@dri.gov.rs'),
-         razna udruženja potrošača,
-         sredstva javnog informisanja,
-         ...

Zbog NEOVLAŠĆENOG I PROTIZAKONITOG NAPLAĆIVANjA OSIGURANjA kroz sistem OBJEDINjENE KRAĐE, protiv JKP "Infostan" i odgovornog lica u pravnom licu i njegovih prethodnika, podneta je krivična prijava Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, dana 30.12.2014. godine.
Dokaz: u prilogu ovog dopisa.

Prema saznanjima dobijenim od zastupnika Republičke unije potrošača, NI NA OVU KRIVIČNU PRIJAVU NADLEŽNI ORAGNI I INSTITUCIJE NISU REAGOVALI ...

NIJE TEŠKO ZAKLjUČITI DA SU GRAĐANI Beograda, a i Republike Srbije u širem smislu, taoci jedne dobro organizovane grupe, čije krajnje odredište treba da bude: Bor, Majdanpek, Zlot, Vrška čuka, aleksinačko-despotovački rudnici, ...

NAJBOLjI KOMENTAR O STANjU U "PRAVOSUĐU" KOJE U OSNOVI TREBA DA ŠTITI PRAVNI POREDAK, A NE LIČNE INTERESE KRIMINOGENIH LICA KOJA SU OKUPIRALA ORGANE UPRAVE, DRŽAVNE INSTITUCIJE I PREDUZEĆA, DAT JE NA ADRESI http://www.teleprompter.rs/radnici-protestovali-ispred-sns-a-naprednjaci-ih-ignorisali.html.


S poštovanjem,

Dejan Ilić, dipl. građ. inž.
sudski veštak za građevinarstvo

From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: ponedeljak, 12. januar 2015 23:29
To: 'javno@birn.eu.com'
Cc: Denis Perinčić; Mirjana Vešović; Goran Mitrović, adv.; Gorica Lazić 1; Mirjana Ćirić; 'Mirjana Markovic'
Subject: FW: Prijava na naplacene a NEISPORUCENE usluge !!! - da li smo malo "pokraduckani" ???
Importance: High

Poštovani,

obraćam Vam se u vezi sistema ORGANIZOVANE pljačke, koji ste obradili u tekstu "EPS ŠALjE NEISPRAVNE RAČUNE", objavljenog na internet adresi http://javno.rs/istrazivanja/eps-salje-neispravne-racune, i u prilogu Vam dostavljam još jedan dokaz o ORGANIZOVANOJ PLjAČKI GRAĐANA PUTEM SISTEMA OBJEDINjENE KRAĐE, koju političke BITANGE I KRIMINALCI posprdno nazivaju "naplatom" !!!

 

Račune za komunalne usluge koje dostvlja JKP "Infostan" su takođe NEISPRAVNI !!!

 

-         zajednička električna energija,
-         korišćenje vodnog dobra,
-         ekološka zaštita,
-         korišćenje građevinskog zemljišta - ZEMLjIŠTE JE VEĆ PLAĆENO PRILIKOM IZGRADNjE OBJEKTA I KASNIJE KROZ OTKUP STANOVA !!!
-         KAMATA NA KAŠNjENjE !?!?!?
-         ...

NISU KOMUNALNE USLUGE shodno važećem Zakonu o komunalnim delatnostima ("Službeni glasnik RS", br. 88/2011) !!!

Punu logističku podršku u ovoj ORGANIZOVANOJ PLjAČKI od strane JKP "Infostan" pružaju opštinski i gradski organi, kao i ministarstvo nadležno za trgovinu i pružanje usluga, pa svojim NEČINjENjEM POSTAJU SAUČESNICI U VIŠE KRIVIČNIH DELA !!!

O ovome je obavešten Ustavni sud, Državna revizorska institucija i drugi, o PROTIVUSTAVNOSTI I PROTIVZAKONITOSTI GRADSKE ODLUKE o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda ("Službeni list grada Beograda" br. 24/2003, 11/2005, 2/2011, 34/2014) DA SE ODRŽAVANjE OBJEKTA, SKUP GRAĐEVINSKIH, MAŠINSKIH I ELEKTRO RADOVA, PROGLASI KOMUNALNOM DELATNOŠĆU, SUPROTNO NAVEDENOM Zakonu o komunalnim delatnostima ("Službeni glasnik RS", br. 88/2011), Zakonu o planiranju i izgradnji (""Službeni glasnik RS", br. 132/2014 i 145/2014), Zakonu o održavanju stambenih zgrada ("Službeni glasnik RS", br. 44/95, 46/98, 1/2001 - odluka USRS, 101/2005 - dr. zakon, 27/2011 - odluka US i 88/2011) i Uredbi o održavanju stambenih zgrada ("Službeni glasnik RS", br. 43/93) !!!

Prvo javno tužilaštvo je odbacilo prijavu protiv ove ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE, ČIME SU I ONI POSTALI SAUČESNICI U PLjAČKI !!!

S poštovanjem,

Dejan Ilić, dipl. građ. inž.
sudski veštak za građevinarstvo
tel. 064-617-3998

From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: subota, 25. oktobar 2014 18:01
To: Denis Perinčić
Subject: FW: Prijava na naplacene a NEISPORUCENE usluge !!! - da li smo malo "pokraduckani" ???
Importance: High


From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: četvrtak, 5. jun 2014 20:55
To: 'lidija.stojanovic@mtt.gov.rs'
Cc: Denis Perinčić; Ognjen Petrovski; 'potrosac@politika.rs'; 'savetovalistepotrosaca@gmail.com'; 'tabloidmagazin@gmail.com'; 'redakcija@kurir-info.rs'; 'redakcija@blic.rs'; 'redakcija@novosti.rs'; Sindikat sudskih veštaka Srbije; Sindikat sudskih veštaka Srbije 2
Subject: Prijava na naplacene a NEISPORUCENE usluge !!! - da li smo malo "pokraduckani" ???
Importance: High

Poštovani,

kako JKP "Infostan", kao jedan od nosilaca ORGANIZOVANE, A NESANKCIONISANE PARTIJSKE PLjAČKE građana putem fakturisanja i naplate usluga koje NEMAJU KARAKTER KOMUNALNIH USLUGA, NIJE ODGOVORIO NA DOPIS OD 14.10.2013. GODINE (u prilogu) prema Članu 58. Zakona o zaštiti potrošača - NISU DALI ODGOVOR NA REKLAMACIJU, čime bi izvršili privredni prekršaj iz Člana 151. stav 1 tačka 42 Zakona o zaštiti potrošača, molim Vas da postupite u skladu sa Vašim nadležnostima.


S poštovanjem,

 

Dejan Ilić

FW: PARTIJSKI LOPOVLUK - ORGANIZOVANA PLjACKA

From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: četvrtak, 23. avgust 2012 19:11
To: 'Marjanovic Srdjan-Nuky'
Subject: PARTIJSKI LOPOVLUK - ORGANIZOVANA PLjACKA

Poštovani g-dine Marjanoviću,

u vezi sa analizom investicionog održavanja i organizovane partijske pljačke, u kojoj su glavne uloge dodeljene JKP "Infostan" i JP "Gradsko stambeno", za rubriku "GRAĐEVINSKO ĆOŠE" u prilogu Vam dostavljam i saznanja, tj. komentar čitaoca BLIC-a:

BLIC
15.3.2012. godine


Nebojsa
Četvrtak, 15. 03. 2012. 19:38h
neregistrovan korisnik

Ako pomenuti nacrt zakona nije deo uobicajene predizborne demagogije, trebalo bi da sadrzi i odredbe o ukidanju INFOSTAN-a, jer je to parazitska drzavna organizacija cije odrzavanje i funkcionisanje dosta kosta gradjane, a njihova osnovna uloga je da preusmeravaju odredjeni deo prikupljenih sredstava u fondove politickih stranaka. A o nestrucnosti njihovog kadra ne treba trositi reci. Takodje bi trebalo predvideti sveobuhvatnu reorganizaciju "Gradskog stambenog" i redefinisanje nacina poslovanja ovoj javnog preduzeca koje je drsko privatizovalo svoje aktivnosti i konstantno zloupotrebljava svoj monopolisticki polozaj, na stetu gradjana. Moj glas ce ubuduce ici onoj stranci koja to sprovede u delo.


oborknez
Četvrtak, 15. 03. 2012.

Francuska i Americka revolucije koje su kamen temeljac demokratije, su bile anti-partijske od samog pocetka sto znaci da je partijski sistem sam po sebi anti-demokratski.


S' poštovanjem,

Dejan Ilić

From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: Saturday, 14 September, 2013 07:41 AM
To: 'Sinidikat Vestaka'; Sindikat pravosuđa Srbije
Subject: FW: DA LI IMATE SNAGE DA ZAUSTAVITE ORGANIZOVANU PLjACKU ????
Importance: High

From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: Sunday, 10 April, 2011 05:03 PM
To: 'jovana.stanisljevic@gov.rs'
Cc: 'ljubisa.dimitrijevic@mtu.gov.rs'
Subject: FW: DA LI IMATE SNAGE DA ZAUSTAVITE ORGANIZOVANU PLjACKU ????
Importance: High

Poštovani,

pošto smoljavi i slinavi Slobodan Milosavljević NIŠTA NIJE URADIO PO PITANjU PRIJAVE ZA NAPLAĆENE A NEISPORUČENE USLUGE, MOŽE SE SMATRATI DA JE SAUČESTVOVAO U VIŠE KRIVIČNIH DELA ŠTO PREDSTAVLJA TAKOĐE KRIVIČNO DELO.

Ovim putem podnosim prijavu protiv JKP Infostan i JP Gradsko stambeno, oba iz Beograda, Danijelova br. 33 zbog naplaćenih a NEIZVRŠENIH USLUGA NA ODRŽAVANjU STAMBENE ZGRADE U Ul. Gramšijeva br. 4A na Novom Beogradu.

Ovakva radnja se dešava godinama unazad i ministarstvo trgovina kome je prijava podneta novembra 2009. godine NE PREDUZIMA NIŠTA ČIME POSTAJE SAUČESNIK U ORGANIZOVANOJ PLjAČKI !!!

MOLIM DA PREDUZEMETE ODGOVARAJUĆI POSTUPAK KAKO BI SUZBILI KRIMINALNO PONAŠANjE ODGOVORNIH LICA IZ JKP Infostan i JP Gradsko stambeno !!!

Dejan Ilić

From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: Thursday, 10 March, 2011 06:08 PM
To: 'slobodan.milosavljevic@mtu.gov.rs'
Subject: DA LI IMATE SNAGE DA ZAUSTAVITE ORGANIZOVANU PLjACKU ????
Importance: High

Poštovani,

od novembra 2009. godine, kada sam se obratio vašim nadležnim inspekcijskim službama po pitanju organizovane krađe od strane JKP Infostan i JP Gradsko stambeno za NAPLAĆENE A NEISPORUČENE USLUGE koje se odnose na održavanje stambenih zgrada, vaša inspekcija NIJE PREDUZELA NIŠTA !!!
I SLOVIMA: NIŠTA !!!!!

Iz vašeg ministarstva dobio sam neki anemičan, protokolan odgovor da je pritužba prosleđena i ništa više. KOME JE PROSLEĐENA ???? NEKOM MARSOVCU ILI U FIJOKU ?????

Čak sam Macuri Goranu poslao podrobnu analizu organizovane pljačke, ali se isti samo protokolarno zahvalio da je dobio materijal.
DA LI HOĆETE I VAMA DA PROSLEDIM ANALIZU NA 12 STRANA KAKO KRADU JKP Infostan i JP Gradsko stambeno ???????????????????????????????????????????????
Od novembra 2009. godine nemam saznanja koji je inspektor zadužen predmetom da utvrdi osnovanost navoda da su usluge NAPLAĆENE A NISU IZVRŠENE !!!
KOJE VI ZAKONE POŠTUJETE ????????????????????????????????
PARTIJSKE ?????????????????????????????????????????????????

ZBOG NEPOSTUPANjA OVOG MINISTARSTVA MOŽE SE SMATRATI DA DAJETE LOGISTIČKU PODRŠKU VAŠIM PARTIJSKIM DRUGOVIMA I DA UČESTVUJETE U KRIVIČNOM DELU: SAUČEŠĆE U KRIVIČNOM DELU ZLOUPOTREBE POLOŽAJA, PRIKAZIVANjE LAŽNOG STANjA I NEOSNOVANOG BOGAĆENjA !!!

DA VAS PODSETIM DA JE SAUČESTVOVANjE U KRIVIČNOM DELU TAKOĐE KRIVIČNO DELO !!!!

DA LI ĆETE URADITI NEŠTO ILI ĆETE OSTATI TAKO ANEMIČNI I PROZIRNI ???????????

Dejan Ilić

From: Dejan [mailto:ilicdejan@open.telekom.rs]
Sent: Monday, 14 February, 2011 04:58 PM
To: 'Tatjana Lazic'
Subject: RE: Postavite pitanje

Postovana g-djo ili g-djice Lazic,

molim vas da NE LUPETATE GLUPOSTI !!!!
Mesecne racune mi ispostavlja JKP Infostan, A NE JP Gradsko stambeno !!!!
Vi biste morali da imate dokaz o ucinjenim uslugama na investicionom odrzavanjau stambene zgrade, KAO STO NEMATE I KAO STO MI NIKADA NISTE ODGOVORILI PO PISMENO PODNETOM DOPISU !!!!!
DA VAS PODSETIM DA JE SAUCESTVOVANjE U KRIVICNOM DELU TAKODjE KRIVICNO DELO !!!!
SRECA VASA DA VAS OVAJ FEUDALNOJEDNOPARTIJSKIPLITICKI"PRAVOSUDNI" SISTEM STITI INACE BISTE DAVNO ZAGLAVILI ZABELU ILI SREMSKU MITROVICU !!!!
MADA BI VAM LEPOGLAVA VISE I BOLjE PRISTAJALA.

I NEMOJTE VISE DA ME UZNEMIRAVATE VASIM BUDALASTIM ODGOVORIMA, DOVOLjNO JE STO ME MESECNO POTKRADATE VEC 10 GODINA. I NE SAMO MENE !!!!


-----Original Message-----
From: Tatjana Lazic [mailto:tatjana.lazic@infostan.co.rs]
Sent: Monday, 14 February, 2011 11:06 AM
To: Dejan Ilic
Subject: Re: Postavite pitanje


Postovani,
Infostan ne odrzava zgrade vec Gradsko stambeno preduzece.Njihov e-mail je
jpgs@stambeno.com.
S postovanjem
----- Original Message -----
From: "Dejan Ilic" <ilicdejan@open.telekom.rs>
To:< info@infostan.co.rs>
Sent: Monday, February 14, 2011 6:53 AM
Subject: Postavite pitanje


>email: ilicdejan@open.telekom.rs
>realname: Dejan Ilic
>kome: Direktoru JKP Infostan
>pitanje: HVALA STO ME REKETIRATE VEC 10 GODINA ZA NEIZVRSENE RADOVE NA
>INVESTICIONOM ODRZAVANjU ZGRADE !!!
>ime_i_prezime: Dejan Ilic

>==================================

>REMOTE_ADDR=109.92.197.19
>HTTP_USER_AGENT=Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1;
>.NET CLR 2.0.50727; AskTbGOM2/5.9.1.14019)
>
-----
No virus found in this message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 10.0.1204 / Virus Database: 1435/3442 - Release Date: 02/13/11

From: Dejan [mailto:ilicdejan@nadlanu.com]
Sent: Thursday, 05 August, 2010 07:23 PM
To: 'office@uts.org.rs'; 'muprs@mup.gov.rs'
Cc: 'zastitnik@zastitnik.rs'
Subject: FW: Prijava na naplacene a NEISPORUCENE usluge !!! - da li smo malo "pokraduckani" ???
Importance: High

Poštovani,

obraćamo Vam se u nameri da Vas upoznamo i upozorimo na nedozvoljeno i protivpravno ponašanje JKP Infostan zbog neosnovane naplate za usluge na održavanju stambenih zgrada, koja se vrši kroz uplatnice sistema objeninjene naplate.

Nakon uočenih nepravilnosti obratili smo se počiniocu prekršaja, nadležnim inspekcijskim službama u okviru gradske uprave i ministarstava, kao i gradonačelniku grada Beograda, ali bez adekvatnog odgovora i pokretanja postupka da se ova procedura zaustavi i uvede u zakonom propisane postupke.

Ono što zabrinjava je da ustanove i institucije čija je prevashodna uloga primena i zaštita zakonitosti ne preduzimaju odgovarajuće mere da se ove višegodišnje nepravilnosti u naplati usluga spreče i time žaštiti javni interes korisnika.
Na ovako organizovan način odvojena materijalna sredstva se ne upotrebljavaju namenski, što za posledicu ima urušavanje kvaliteta očekivanih usluga na održavanju stambenih objekata, kao i samog stambenog fonda.

Ovakvo ponašanje navedenih institucija može se smatrati monopolistički, jer sve vlasnike stanova i korisnike usluga stavlja u neravnopravan položaj bez mogućnosti ostvarivanja svojih zakonom zagarantovanih prava.

Srdačan pozdrav,

Dejan Ilić, dipl. građ. inž.
stalni veštak za građevinarstvo

Aleksandar Trišić, dipl. inž. arh.
stalni veštak za građevinarstvo i arhitekturu

From: Dejan [mailto:ilicdejan@nadlanu.com]
Sent: Tuesday, 09 February, 2010 17:50
To: 'predstavke.vss@vrh.sud.rs'
Cc: 'vss@vrhovni.sud.sr.gov.yu'; 'ljupka.nikolic@vrhovni.sud.sr.gov.yu'; 'gradjansko.vss@vrh.sud.rs'
Subject: FW: Prijava na naplacene a NEISPORUCENE usluge !!! - da li smo malo "pokraduckani" ???
Importance: High

Poštovani,

povodom dopisa koji je upućen u vezi NAPLAĆENIH A NEISPORUČENIH mesečnih USLUGA od strane združenih snaga JKP "Infostan" i JP "Gradsko stambeno", u prilogu vam dostavljam pravno-tehničku analizu potrebnih uslova za izvođenje INVESTICIONIH RADOVA NA ODRŽAVANjU OBJEKATA KOJI NE MOGU IMATI AKONTATIVNI KARAKTER "MESEČNE ČLANARINE" a što je u direktnoj suprotnosti sa propisima iz investicione izgradnje, odnosno građevinarstva.





















Нема коментара: